Slagwerkgroep

De slagwerkgroep is in 1955 opgericht als drumband. Omdat in deze tijd de ‘straatoptredens’ nog een belangrijk deel van jaarprogramma uit maakten, was de drumband regelmatig samen met de fanfare en de toenmalige majorettes in Rossum, Hurwenen en wijde omgeving te bewonderen. In de loop van de tijd werden de straatoptredens steeds minder. Daarom werd, begin jaren negentig, besloten om de drumband een nieuwe impuls te geven door deze om te vormen naar een slagwerkgroep.

Nieuwjaarsconcert 2014 017

De slagwerkgroep treedt op tijdens concerten van de fanfare maar kan ook zelfstandig optreden. In het jubileumjaar 2004 heeft de slagwerkgroep zelfs een heel slagwerkconcert georganiseerd. Tijdens dit concert werd zelfs een nummer gespeeld op verfblikken!

Sinds 2019 is de slagwerkgroep samengevoegd met Slagwerkgroep Fanfare Alem. Zij gaan nu door het leven als Slagwerkgroep Alem/Rossum. Deze staat onder leiding van Lynyrd Denissen.

De slagwerkgroep is altijd op zoek naar leden en leerlingen. Wil je eerst eens kijken of slagwerken iets voor je is, kom dan kijken bij een repetitie. De slagwerkers repeteren iedere maandagavond van 19:45 uur tot 21:30 uur in Dorpshuis de Drie Linden te Alem.