Leerlingenopleiding

Doel en beleidsplan leerlingen

Wanneer leerlingen lid worden van fanfare Juliana is het doel dat zij muziekles volgen om uiteindelijk mee te spelen in een jeugdgroep en vervolgens in het fanfareorkest. Op deze manier werkt de fanfare aan haar toekomst!

Met ingang van het muziekjaar 2019-2020 zijn wij als Fanfare Juliana Rossum een samenwerkingsverband aangegaan met Fanfare Alem en muziekvereniging Koninklijke Harmonie Semper Crescendo Kerkdriel ten aanzien van het leerlingenbeleid/opleiding. Hierbij zijn de sterke punten van elke verenging aangaande de leerlingenopleiding samengevoegd tot een brede en professionele opleiding.

Om een basisniveau te garanderen is het van belang dat de leerlingen het A-examen behalen. Tijdens de lessen wordt hier wordt door de docenten aandacht aan besteed en bij het leerlingenorkest leren de leerlingen uiteraard ook nog bij. Wij adviseren leerlingen om vervolgens door te gaan voor het B-examen voor een nog bredere basis. Als vereniging sponsoren wij een deel van de opleiding tot het behaalde B-diploma. Gaat een leerling verder voor het C- en/of D-niveau, zijn kosten voor eigen rekening.

De leerling heeft, naast een uitstekend basisopleiding van een gediplomeerde muziekleraar, de mogelijk via twee opstap-orkesten door te groeien naar het “grote” orkest. Het voordeel hierbij is dat leerlingen op een prettige wijze met leeftijdgenoten in een opstap-orkest spelen waarbij gebleken is dat dit een sterke motivatie teweegbrengt bij de leerlingen.

Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat er plezier wordt beleefd aan het maken van muziek. Door het geven van verschillende (jeugd)concerten per jaar en het jaarlijkse leerlingenuitje wordt hier aandacht aan besteed.

Kosten

Leerlingen betalen maandelijks een bedrag van €58,50. In dit bedrag zijn de kosten van de docent verwikkeld.
Voor dit bedrag krijg je:
– een instrument en standaard in bruikleen
– een lidmaatschap van de vereniging
– wekelijks 30 minuten les van een gediplomeerde docent

Algemene lestijden

Deze worden in overleg gepland met de docent.

Koper: Joost van Wichen

Trombone: Gerard de Leeuw

Saxofoon: Bianca Kuijpers

Slagwerk: Lynyrd Denissen

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd geraakt in het maken van muziek binnen onze vereniging? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving rond te maken.