Leerlingenopleiding

Doel en beleidsplan leerlingen

Wanneer leerlingen lid worden van fanfare Juliana is het doel dat zij muziekles volgen om uiteindelijk mee te spelen in een jeugdgroep en vervolgens in het fanfareorkest. Op deze manier werkt de fanfare aan haar toekomst!

Met ingang van het nieuwe muziekjaar 2019-2020 zijn wij als Fanfare Juliana Rossum een samenwerkingsverband aangegaan met Fanfare Alem en muziekvereniging Koninklijke Harmonie Semper Crescendo Kerkdriel ten aanzien van het leerlingenbeleid/opleiding. Hierbij zijn de sterke punten van elke verenging aangaande de leerlingeopleiding samengevoegd tot een brede en professionele opleiding.

Om een basisniveau te garanderen is het van belang dat de leerlingen het A-examen behalen. Tijdens de lessen wordt hier wordt door de docenten aandacht aan besteed en bij het leerlingenorkest leren de leerlingen uiteraard ook nog bij. Wij adviseren leerlingen om vervolgens door te gaan voor het B-examen voor een nog bredere basis. Als vereniging sponsoren wij een deel van de opleiding tot het behaalde B-diploma. Gaat een leerling verder voor het C- en/of D-niveau, zijn kosten voor eigen rekening.

De leerling heeft, naast een uitstekend basisopleiding van een gediplomeerde muziekleraar, de mogelijk via twee opstap-orkesten door te groeien naar het “grote” orkest. Het voordeel hierbij is dat leerlingen op een prettige wijze met leeftijdgenoten in een opstap-orkest spelen waarbij gebleken is dat dit een sterke motivatie teweegbrengt bij de leerlingen.

Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat er plezier wordt beleefd aan het maken van muziek. Door het geven van verschillende (jeugd)concerten per jaar en het jaarlijkse leerlingenuitje wordt hier aandacht aan besteed.

Bij wie moet ik zijn

… voor het aanmelden van nieuwe leerlingen? Bij Luuk van der Burght (voorzitter jeugdbestuur)

… voor reparatie en onderhoud? Bij Joan van der Sluijs

… voor financiële zaken? Bij Debbie Sterk (secretaris)

Afmelden voor de lessen?

Liever niet natuurlijk …. maar als er echt moet bij voorkeur door de ouders én tijdig bij de docent.

Algemene lestijden

Deze worden in overleg gepland met de docent.

Nieuwsbrief

Belangrijke informatie voor de leerlingen wordt in de nieuwsbrief gedeeld. Deze komt om de 6 á 8 weken uit. Deze wordt per mail verstuurd.

Koper: Joost van Wichen

Trombone: Gerard de Leeuw