Dirigent

Jan Danckaert

Dirigent

Jan Danckaert werd in 1956 in Waalwijk geboren en ontving in 1967 zijn eerste trompetlessen bij de toenmalige dirigent van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Peer Severijns. In 1974 is hij aan zijn professionele loopbaan als musicus begonnen aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daar heeft hij trompet gestudeerd bij Floore van der Hauwe en bij Jean-Pierre Laro.

Na in 1980 af te zijn gestudeerd is hij in het najaar van dat jaar als dirigent bij fanfare Juliana in Rossum begonnen. Tevens was hij toen al werkzaam als docent klein koper bij verschillende muziekscholen. (Goirle, Wijchen, Schijndel en Zaltbommel).

Toen hij in 1981 als 1e trompettist bij de Amsterdamse Politiekapel in dienst was gekomen heeft hij zijn werkzaamheden als docent aan deze muziekscholen beëindigd. Door de economische situatie in 1988 is dit orkest opgeheven. Na een omscholing is Jan in de IT bij Shell terecht gekomen waar hij nu nog werkzaam is.

Naast deze dagelijkse werkzaamheden is hij nog steeds dirigent bij fanfare Juliana, 2de dirigent bij de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, klein koperdocent en werkt hij als arrangeur.