Promconcert met Ben Cramer & Joke de Kruijf

mei 21st, 2019

Promconcert Jubilerende Fanfare Juliana Rossum

Fanfare Juliana pakt op zaterdag 15 juni, 19.30 uur grootser dan ooit uit met een Openlucht Promconcert voor de Rossumse gemeenschap en omgeving in het Slotpark te Rossum.

In het kader van het 110-jarig jubileum wordt er een Promconcert georganiseerd in samenwerking met collega muziekvereniging Alem. Het is Fanfare Juliana gelukt Musical ster Joke de Kruijf en “Good old” Ben Cramer te boeken voor dit grootste Jubileumconcert ooit.

Joke de Kruijf

Joke de Kruijf speelde in zowel binnen- als buitenland in grote Musicals waaronder The Phantom of the Opera, Les Misérables, en Cats. Ook was zij te zien in origineel Nederlandstalige musicalproducties zoals Willeke de Musical waarin zij de titelrol vertolkte, 1953 de Musical en Het Meisje met het Rode Haar. In 1995 won ze de Gouden Notenkraker, de prijs van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond en ze was maar liefst 3 keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award.

Ben Cramer

Vooral doorgaan, kenmerkt de carrière van Ben Cramer. Begonnen als beatzanger, ontwikkelt de geboren Amsterdammer zich daarna tot paradepaard in de stal van levensliederenproducent Pierre Kartner. 24 Top 40 singles en talloze albums waarvan er 4 onderscheiden zijn met „GOUD”. Zijn grootste succes scoort hij in 1971 met een bewerking van het Franse succes ‘Allez Viens On Danse’. Als ‘De  Clown’ groeit het uit tot Cramers lijflied. Na vele Top musicals als Evita, Chicago, AIDA etc.  toerde Ben Cramer in 2012 rond met het geweldige orkest van zijn naamgenoot Ben van Wijk.  Benny’s Big Show  Orchestra is met 45 personen één van de grootste Bigbands van Nederland.

Liefst 20 prachtige arrangementen zullen tijdens dit Promconcert ten gehore worden gebracht. Bekende werken als Music is My First Love, Zai zai zai, uiteraard De Clown, delen uit de Phantom of the Opera als, Denk aan mij en All I ask Of You, Inspiratie uit de Muical Joe, Barcelona etc. zullen in de prachtige entourage van het Slotpark Rossum ten gehore worden gebracht.

Vooraf het concert is vanaf 14.00 uur aan de voorzijde van het Slotpark een gratis toegankelijk gezellig Horecaplein ingericht met diverse Food “trucks” uit de eigen gemeenschap en omgeving.

Het Concertterrein, met 400 zitplaatsen, zal geheel worden overdekt met een sfeervolle Sheltertent en een groots podium voor de meer dan 70 muzikanten van Fanfare Rossum en Alem inclusief ritmesectie. De entreeprijs voor het concert in de voorverkoop is € 11.- (kassa € 12,50). Kaarten zijn verkrijgbaar bij Supermarkt COOP Rossum. De ruim 600 persoonlijk aangeschreven Donateurs hebben tot 20 mei de gelegenheid tegen gereduceerd tarief kaarten te reserveren.