Slagwerkgroep

De slagwerkgroep is in 1955 opgericht als drumband. Omdat in deze tijd de ‘straatoptredens’ nog een belangrijk deel van jaarprogramma uit maakten, was de drumband regelmatig samen met de fanfare en de toenmalige majorettes in Rossum, Hurwenen en wijde omgeving te bewonderen. In de loop van de tijd werden de straatoptredens steeds minder. Daarom werd, begin jaren negentig, besloten om de drumband een nieuwe impuls te geven door deze om te vormen naar een slagwerkgroep.

Nieuwjaarsconcert 2014 017

De slagwerkgroep treedt op tijdens concerten van de fanfare maar kan ook zelfstandig optreden. In het jubileumjaar 2004 heeft de slagwerkgroep zelfs een heel slagwerkconcert georganiseerd. Tijdens dit concert werd zelfs een nummer gespeeld op verfblikken!

Sinds 2014 staat de slagwerkgroep onder leiding van onze gedreven en enthousiaste instructeur Marcel van Vught.

Op dit moment is de slagwerkgroep op zoek naar nieuwe (jeugd)leden. Loop je thuis al de hele dag overal op te trommelen en lijkt het je leuk dit op echte trommels of andere slagwerkinstrumenten te doen, schroom dan niet om je aan te melden.

Wil je eerst eens kijken of slagwerken iets voor je is, kom dan kijken bij een repetitie. De slagwerkers repeteren elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 19.00 uur in dorpshuis de Parel in Rossum.