Fanfareorkest

Algemeen

Van oudsher is een fanfare bekend als het orkest dat al musicerend op de maat van de muziek door de straten van een plaats trekt bij feestelijke gebeurtenissen.Een fanfare is een muziekensemble dat bestaat uit koperblazers en slagwerk, aangevuld met saxofoons. Kenmerkend voor een fanfarekorps is dat er veel bugels in zitten. Een bugel lijkt op het eerste gezicht op een trompet, maar de trompet heeft een schellere, hardere klank.

Fanfareorkest Juliana

Het fanfareorkest omvat ruim 30 leden, verdeeld over de volgende instrumentgroepen: bugels, trompetten, trombones, saxofoons, baritons, bassen en slagwerk. Bij bijzondere concerten wordt het orkest aangevuld met een basgitaar, slaggitaar en toetsen. Het orkest kan voor alle instrumentgroepen (ervaren) muzikanten gebruiken. De voorkeur gaat uit naar muzikanten die een hoorn of sopraansaxofoon bespelen omdat die plaatsen nu niet zijn bezet.

Communicatie en publiciteit

Belangrijke informatie komt in de nieuwsbrief van de fanfare te staan. Deze nieuwsbrief wordt gemiddeld iedere zes weken digitaal, onder de leden verspreid.

Daarnaast wordt tussentijds nog een digitale nieuwsflits onder de leden verspreid. Verder werkt de fanfare voor de leden met Datumprikker en SMS-alerts.

Optredens worden aangekondigd in de dag- en nieuwsbladen en door posters. Ook via deze website en social media zoals Facebook en Twitter vergroot de fanfare haar bekendheid. Zie ook de brochure.