Ereleden

Personen met een bijzondere verdienste voor de vereniging kunnen tot erelid worden benoemd. Op dit moment [2015] zijn de huidige ereleden: Henk Spoelstra, Hans Glorius en Adri van Sonsbeek.

Henk Spoelstra

Als oud-slagwerker heeft hij een bijzondere interesse voor muziek. Tijdens zijn periode als burgemeester van Rossum (en Heerewaarden) kon de fanfare dan ook op zijn warme belangstelling rekenen. Na de gemeentelijke herindeling in 1999 is Henk als ere-lid benoemd. Samen met zijn vrouw is hij een trouw bezoeker van de concerten van de fanfare.

Hans Glorius

Hans Glorius heeft een brede muzieksmaak en een bijbehorende indrukwekkende CD-verzameling. Bij de fanfare was hij naast muzikant en ook een aantal jaren bestuurslid en lid van de muziekcommissie. Zijn bijzondere verdiensten lagen op het vernieuwende en creatieve vlak. Hij schreef een computerprogramma om de uitslag van de jaarlijkse draaiavonden sneller te kunnen bepalen; ook maakte hij een website voor de fanfare. Hij restaureerde het oude vaandel uit 1912 (hangt in dorpshuis De Parel) en hij ontwierp en maakte de glazen bokaal voor de Notenkrakerverkiezingen. Ook ontwierp hij verschillende logo’s, zoals deze

logo en deze   borstzakje

die fanfare toepaste voor communicatiedoelen en op het uniform. Bij zijn afscheid van de vereniging werd hij tot erelid benoemd. Ook Hans bezoekt samen met zijn vrouw trouw de concerten.

Adri van Sonsbeek

De familie Van Sonsbeek is een muzikaal geslacht. Door de jaren heen hebben altijd muzikanten van deze familie deel uitgemaakt van de vereniging, zowel bij de fanfare, de drumband als het majorettekorps. Op dit moment [2015] spelen er nog 7 muzikanten mee met deze familienaam. Adri is een muzikant pur sang die al vanaf zijn jonge jaren aan de trompet is verknocht. Adri heeft ook in het bestuur gezeten en is lid van de muziekcommissie. Hij is op dit moment het oudste actieve lid van de vereniging. Bij zijn 60-jarig jubileum in 2013 is hij tot ere-lid benoemd.